Impreuna cu ocazia optimizarii unui , numai pentru motoarele de cautare poate fi la fel de apreciabil foarte optimizarea interna cat si optimizarea externa. In privinta performantelor unui website numele de domeniu ales precum si calitatea serviciului de gazduire, sunt de asemenea factori esentiali. Poate fi indicat ca numele de domeniu sa fie unul sugestiv, de exemplu cand poate fi vorba despre un website dedicat serviciului de inchirieri de masini atunci poate fi oportun sa alegem un nume de domeniu care reflecta cat se poate de bine acest serviciu. De asemenea poate fi foarte apreciabil metoda sau programele impreuna cu care se realizeaza constructia unui site. In zilele de astazi deja oricine poate realiza un website si fara cunostinte de programare destul de aprofundate numai pentru ca sunt foarte multe programe gratuite pe internet cu care se poate realiza un website, insa fiecare dintre aceste programe are si limite cum ar fi si avantaje. Daca vrem insa un site impreuna cu adevarat performant din toate punctele de vedere atunci cel mai indicat este sa cautam o firma specializata care poate presta servicii bun in acest domeniu: iata aici
Optimizarea interna al unui este o materie destul de vasta, astfel ne vom rezuma doar la cateva dintre conceptele mai importante ale optimizarii din internul. Cand se doreste ca un site sa ocupa o pozitie buna in motoarele de cautare de exemplu pe baza expresiei de cautare, inchirieri de masini, atunci poate fi foarte indicat ca structura interna al websiteului sa fie astfel conceput incat sa fie bogat in texte iar textele respective sa fie bogate in variatia expresiei, inchirieri de masini. Poate fi destul de folositor daca expresia este parte componenta al mai multori titluri, in cadrul paginilor interne ale websiteului. La fel de important poate fi ca expresia sa apara odata cu litere cat mai mari si cu litere ingrosate, in cadrul continutului. De asemenea este destul de indicat ca paginile websiteului sa contina descrieri meta corecte. Descrierile meta trebuie sa reflecte continutul paginilor la care se refera. Aceste descrieriri sa nu fie mai lungi decat 160 – 200 de caractere. Cand paginile unui contin destul de multe imagini sau alte elemente din cauza carora se incarca greu atunci neaparat trebuiesc luate masuri pentru a mareste viteza lor de incarcare numai pentru ca altfel acest lucru poate fi daunator. Conteaza si originalitatea precum si relevanta textelor. Mereu trebuie sa incercam sa impodobim site-ul cu imagini si cu texte originale numai pentru ca textele copiate de la alte surse in mediul online nu au o valoare foarte mare numai pentru motoarele de cautare. Trebuie sa avem problema si de forma structurala websiteului in general, de exemplu poate fi destul de folositor cand vizitatorii pot ajunge oriunde in site, din maxim trei click-uri.
Optimizarea externa in principiu se rezuma la culegerea de referinte numai pentru website-ul care face obiectul promovarii. La fel la fel ca si optimizarea interna si optimizarea externa este un subiect destul de vast iar astfel si in acest caz ne vom baremul cat priveste la unele elemente mai importante. O posibilitate numai pentru a aduna referinte de calitate numai pentru un website poate fi inscrierea in directoarele de link-uri informatii aici Cand se doreste promovarea de exemplu pe baza expresiei, inchirieri de masini, atunci poate fi foarte indicat ca cu ocazia inscrierii in directoare sa completam campul alocat pentru cuvintele cheie cu aceasta expresie precum si cu alte expresii similare. Trebuie sa fim atenti si la clasa in care vom inscrie site-ul respectiv este foarte indicat sa nu inscriem site-ul cu acelasi titlu si odata cu acelasi caracterizare in multe directoare. Caracterizarea website-ul in directoare, trebuie sa fie unul mai scurt, facut decat din cateva propozitii sugestive. Dintre celelalte posibilitati de promovare mai putem aminti si forumurile, blogurile, comentariile pe alte website-uri, adica locuri din internet unde putem lasa o semnatura sub forma unui link catre site-ul nostru.

Advertisements